Postup
Začněte přípravou ingrediencí. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Červenou a zelenou papriku
společně s cibulí nakrájejte na kousky. Česnek a zázvor nasekejte. Poté si připravte omáčku
smícháním sójové omáčky, rýžového octa, cukru, kukuřičné mouky, čínského koření a červených papriky
vloček v misce. Dobře promíchejte, dokud se cukr a kukuřičná mouka nerozpustí.
Pokud používáte celé arašídy, osmažte je na suché pánvi, dokud nezačnou vonět a nezískají lehkou
zlatavou barvu. Nechte je vychladnout a hrubě je nasekejte. Arašídový olej rozpalte ve woku nebo
hluboké pánvi na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a zázvor a opékejte asi minutu, dokud
nezačnou vonět. Přidejte kuřecí kousky a opékejte, dokud nejsou zvnějšku zlatavě hnědé. Následně
přidejte nakrájenou cibuli a papriky a opékejte je asi 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne a nestane
se hebká, ale stále křupavá.
Po důkladném promíchání všech ingrediencí je čas tvarovat masové směsi na koule velikosti golfu.
Umístěte je na plech vyložený pečicím papírem, což zjednoduší čištění a zamezí přilnutí. Masové
koule pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dokud nezískají krásnou zlatohnědou barvu.
Tento krok je klíčový pro vytvoření krásné křupavé vnější vrstvy, zatímco vnitřek zůstává šťavnatý a
plný chuti.
Do pánve přilijte připravenou omáčku a důkladně vše promíchejte. Přidejte arašídy a vařte asi 2-3
minuty, aby omáčka zhoustla a všechny ingredience byly dobře promíchány. Pokud je omáčka příliš
silná, můžete ji zředit trochou vařící vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Podávejte Kung Pao kuře teplé, ideálně s přílohou rýže nebo nudlí. Tento recept přináší bohatou chuť
a texturu, která je charakteristická pro východní kuchyni, a jistě potěší vaše chuťové buňky.